Svibanj – mjesec zaštite od požara u Dječjem vrtiću Maslačak


Subota, 1. lipnja 2019.

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara, djeca vrtićke skupine Zvončići su se kroz mnogobrojne aktivnosti upoznala sa zanimanjem vatrogasca, kao i sa opremom koju vatrogasci koriste u svom radu.

Tu se u najboljem obliku pokazala suradnja roditelja i vrtića. Jedna mama je po zanimanju vatrogasac pa je ona vrtiću posudila pravu vatrogasnu opremu (kacige, rukavice, mlaznice, crijeva…).

Oprema je djeci bila najbolji poticaj za učenje kroz igru. Djeca su otišla i na izlet u posjetu Vatrogasnoj jedinici CPS – Molve povodom Dana otvorenih vrata.

Tamo su djeca upoznala vatrogasce, njihovu opremu i vidjeli kako se gasi požar. Imali su priliku ući u vatrogasno vozilo i isprobati vatrogasna odijela. Nakon razgledavanja vozila i opreme, animatori su priredili zabavan program oslikavanja lica, skakanja na napuhancima, izrađivanja životinja od balona i na kraju zanimljive pokuse Šašavog znanstvenika.

Prepuni dojmova, vratili su se u vrtić gdje su djeca crtala vatrogasna vozila i održala vatrogasnu vježbu u svojoj skupnini.

.