Svojemu gradu za imendan


Nedjelja, 24. travnja 2016.

Čestitku svojemu Gradu za imendan, uputili su jučer đurđevački glazbenici i folkloraši u Domu kulture uz cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada.

Naši rasplesani i raspjevani KUD-ovci imendansko su slavlje iskoristili, na radost i zadovoljstvo prisutnih, za cjelovečernju glasnu plesno-pjevanu šetnju Lijepom našom, ali i za prigodu da sve njegove sastavnice, od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i vokalnog sastava, daju svoj najljepši dvosatni prilog Gradu za imendan. Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i  Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mlađa tamburaška sekcija KUD-a Petar Preradović, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Krlovčana Đurđevac, Duo Sonorus, Ženska pjevačka skupina Katarine i Ženski vokalni sastav Đurđevčice.

Na kraju koncerta dodijeljene su nagrade svim voditeljima i sudionicima koncerta, a nagrade im je uručila prva pratilja najljepše hrvatice u narodnoj nošnji – Anja Vujčić.

Za još jedan odličan koncert, poklonjen svome gradu, zaslužni su voditelji KUD-a (Luka Karlovčan, Tomislav Markovica, Kristina Benko Markovica i Ivan Benko), voditeljica Etno skupine Dubravka Gregurić, voditeljica Folklorne skupine OŠ Grgura Karlovčana Monika Rupčić i Matija Bažulić, koji je vodio program.