Tehnički muzej omogućio besplatan izlet za učenike iz Đurđevca


Srijeda, 19. studenoga 2014.

Tehnički muzej iz Zagreba povodom 60 godina osnutka te ugovaranja sponzorstva s kompanijom RWE, 18. studenoga omogućio je za ukupno 50 učenika i profesora iz Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca besplatan posjet muzeju te razgledavanje najvećih znamenitosti Grada Zagreba. Cilj ovih jednodnevnog izleta je popularizacija znanosti i tehnike kroz posjet Tehničkom muzeju te omogućavanje razgledavanja znamenitosti Grada Zagreba, odnosno posjet Kaptolu, Gornjem i Donjem Gradu te Gradecu uz stručno turističko vodstvo. Sponzor cjelokupnog aranžmana je tvrtka RWE, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Republici Hrvatskoj.

 „Učenicima i njihovim profesorima pokazali smo sve zbirke u muzeju, a svima se najviše svidio Planetarij i demonstracijski kabinet Nikole Tesle u kojem su se pobliže upoznali s najvećim izumima tog svjetskog znanstvenika. Poziv da besplatno posjete Tehnički muzej poslali smo još dvjema osnovnim školama u Koprivnici, pa se nadamo da će se odazvati našem pozivu“, istaknuo je Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja.

„Tehnička kultura oduvijek je bila, a posebno danas u suvremenom društvu - uvjet uspješnog odgojno-obrazovnog procesa. Nama je drago da kao tehnološka kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama. Zbog toga smo odlučili osigurati posjet Gradu Zagrebu najboljim učenicima iz Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca. To je temelj našeg društveno odgovornog poslovanja“, rekao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Izvor: Tehnički muzej u Zagrebu