Tjedan cjeloživotnog učenja u Udruzi Mali princ


Subota, 1. listopada 2022.

Udruga Mali princ i ove je godine svojim aktivnostima sudjelovala u Tjednu cjeloživotnog učenja.

Cilj kampanje je podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja – učenje ne treba shvatiti kao nešto formalno, ograničeno isključivo na odgojno-obrazovne institucije te se ne odnosi samo na mlađu životnu dob. Udruga Mali princ priključila se ovoj kampanji kako bi pokazala da i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama mogu i trebaju učiti kroz cijeli život.

U ponedjeljak je Tjedan cjeloživotnog učenja u Udruzi krenuo u pjesničkom duhu. Radionicom znakovitog naziva Stih po stih, osobe s IT s magistrom kroatologije Anjom Senjan sastavili su pjesmu inspiriranu jeseni. Vadivši jesenske plodove iz jesenske vreće, potom su iste uvrstili u pjesmu pod naslovom Jesen i ja.

Utorak je bio iznimno veseo za članove Udruge budući da su posjetili svoj omiljeni radio – Podravski radio. Tamo su se upoznali s načinom funkcioniranja radija kao medija, okušali se pred mikrofonom i u eteru te dobili odgovore na sva svoja pitanja.

Radionicom Anatomija ljudskog tijela u srijedu su članovi pobliže upoznali i shvatili konstrukciju ljudskoga tijela uz pomoć fizioterapeutkinje Mateje Marić. Nakon edukativne radionice slijedila je i tjelovježba u dobrom raspoloženju.

U četvrtak je članove posjetila nastavnica kemije u mirovini Nada Kožar i radionicom Kemijske čarolije prikazala im sve čari kemije. Aktivno sudjelujući u pokusima, upoznali se s temeljnim postulatima kemije i zaključili kako je kemija sastavni dio svakodnevnoga života.

Petak je bio rezerviran za njegovanje podravske tradicije – osobe s IT zajedno su s  Anjom Vujčić uvježbali pjevanje i plesanje tradicionalne pjesme Igra kolo.

Osim što je ovo bio tjedan učenja za članove Udruge Mali princ, bio je i tjedan stjecanja novih iskustava, obnavljanja starih poznanstava što je svakako u duhu cjeloživotnog učenja.