Tjedan filantropije: učenici kroz svoj klub nastavljaju prikupljati papir i pomagati potrebitima


Četvrtak, 27. rujna 2018.

Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana u sklopu aktivnosti Školskog filantropskog kluba Izvor dobrote u vremenu od 24. do 28. rujna obilježit će Nacionalni tjedan filantropije.

I ove godine nizom aktivnosti obilježit će Tjedan filantropije. Razrednici će s učenicima na satu razrednika razgovarati o filantropiji, promišljati o pomaganju drugima i dobrotvornom radu. Svaki razredni odjel osmislit će jednu filantropsku akciju koju će provesti tijekom ove nastavne godine.

Dogovorit će se i suradnja s Gradskim društvom Crvenog križa i zajedno s njihovim volonterima organizirat će se zajedničke akcije.

Na satovima likovne kulture učenici će osmisliti logo Školskog filantropskog kluba Izvor dobrote. Učitelj likovne kulture priredit će izložbu najuspješnijih radova.

U suradnji sa Zakladom Zamah iz Zagreba sudjelovat će u nekoliko volonterskih akcija i projekata, a posebno u projektu Aktivni u zajednici. Osnovna zamisao rada je recikliranje materijala i stvaranje novih uporabnih predmeta.

Iz škole su najavili i novu volontersku akciju u kojoj će učenici prikupljati stari papir i svu dobit iskoristiti za rad Školskog filantropskog kluba i pomoć potrebitima. Akcija prikupljanja starog papira trajat će tjedan dana u nju će se osim učenika uključiti i učitelji, roditelji i sve građanstvo na način da pripreme i daruju stari papir.

-Ostvarivanjem ove filantropske akcije učimo naše mlade očuvanju okoliša, recikliranju materijala te poduzetničkim kompetencijama kojima će osmišljavati nove akcije za dobrobit svih- rekao je ravnatelj Danijel Domišljanović.