Tražeći skriveno blago djeca učila o povijesti utvrde Stari grad


Četvrtak, 9. kolovoza 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca održana je četvrta u nizu ljetnih pod nazivom Tražimo skriveno blago i učimo o Starom gradu,pod vodstvom muzealaca, Tee Krnjak i Hrvoja Posavca.

Početni dio radionice odvijao se u multimedijalnom dijelu muzeja, Interpretacijskom centru Picokijade. Ovdje su djeca dobila pitanja o utvrdi Stari grad, o Đurđevečkim Peskima, etnografskim karakteristikama Đurđevca i Legendi o Picokima, a odgovore na pitanja tražila su u tekstovima koji su ih okruživali. Nakon tog dijela, slijedilo je istraživanje muzejskog prostora u kojem je izložen dio iz Donacije Ivana Lackovića Croate. Budući da je ljetno vrijeme, djeca su tražila slike ljetne i morske tematike, te su naučivši iščitavati legende slika, zapisivali autore slika i njihove nazive. Posljednji se dio radionice odvijao u potkrovlju muzeja gdje je smještena izložba Hommage a Picasso. Ovdje su djeca otkrivala dijelovi kojih se slika nalaze na papirima, a kao završetak radionice traženo je skriveno blago koje se nalazilo na drvenim gredama potkrovlja.

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na idućoj ljetnoj družionici u Muzeju Grada Đurđevca koja će se održati 21. kolovoza, u utorak u 11,00 sati, pod nazivom Izradimo vlastiti globus.