Trogir: Ema Bevanda po treći puta državna prvakinja u šahu


Subota, 23. lipnja 2018.

Od 15-21. lipnja u hotelu Medena kraj Trogira održano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu. Nastupilo je rekordnih 294 kadetkinja i kadeta u deset kategorija.

Nakon šest dana i devet odigranih kola najuspješnija županija bila je naša županija s čak troje prvaka, Emom Bevanda iz ŠK Picok, Agata Kokša iz ŠŠK Konaki, te Emanuel Bunić iz ŠK Koprivnica. Broncu je osvojila Jelena Kokša iz ŠŠK Konaki.

Na prvenstvu je nastupilo osam kadetkinja i kadeta iz Šahovskog kluba Picok. U 9 kola po 4 boda osvojili su Luka Konjarek i Karlo Šokec, 4,5 boda osvojili su Matko Balala i Lorena Vlašić dok su Matija Mihočka i Luka Tomrlin osvojili po 5 bodova.

Sa 6.5 osvojenih bodova Ognjen Domović je postigao klupski rekord u muškoj konkurenciji, a bronca mu je izmakla za nijansu, te je zauzeo četvrto mjesto.

Najbolji rezultat prvenstva ostvarila je Ema Bevanda s devet pobjeda iz devet mečeva, te je tako po treći puta za redom osvojila naslov državne prvakinje.

Najteže partije igrane su u utorak. Obje partije trajale su po četiri sata i završile Eminim pobjedama. Sve Emine partije kao i četiri partije Ognjena Domovića prenošene su u direktnim prijenosima putem interneta.