U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert klasične glazbe


Četvrtak, 13. lipnja 2019.

U muzejsko-galerijskim prostorima Muzeja Grada Đurđevca, održan je koncert klasične glazbe u izvedbi Marca Grazianija na violini, Latice Anić na violončelu i Krešimira Starčevića na klaviru. Zaljubljenici u klasičnu glazbu imali su priliku čuti djela Ludwiga van Beethovena, Ivane Lang te Claudea Debussyja u izvedbi vrhunskih glazbenika koji svoje sposobnosti redovito okrunjuju brojnim nagradama i kontinuiranim usavršavanjima.

Marco Graziani je violinist, diplomirao na Muzičkoj akademiji 2010. godine u klasi profesora Leonida Sorokova, gdje i djeluje kao docent od 2016. godine. Obnašao je funkciju koncertnog majstora orkestra HNK-a u Zagrebu, a od 2011. je i koncertni majstor Zadarskog komornog orkestra. Kao solist i član raznih komornih sastava nastupa na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje je i osvajao brojne nagrade.

Latica Anić je čelistica, diplomirala na Muzičkoj akademiji 2016. godine u klasi prof. Valtera Dešpalja, kod kojeg je studirala i na Muzičkoj akademiji u Lihtenštajnu. Pobjednica je državnih i međunarodnih natjecanja, kao što su Međunarodno violončelističko natjecanje u Liezenu (Austrija) te jubilarna 50. tribina Darko Lukić. U posljednje vrijeme ostvarila je zapažene nastupe u Njemačkoj i Češkoj, muzicirajući s brojnim uglednim glazbenicima.

Krešimir Starčević je pijanist, diplomirao je na Muzičkoj akademiji 2013. godine u razredu prof. Đorđa Stanettija, a dio studija je proveo u Beču na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti. Surađuje s uspješnim hrvatskim glazbenicima, osvaja brojne domaće nagrade te pohađa razne seminare uglednih pijanista i pedagoga diljem Europe. Također, nastupa na mnogim festivalima, uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste i mnoge druge.

Ovaj koncert je održan u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca, a uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.