U OŠ Grgura Karlovčana svečano obilježen Svjetski dan Roma


Četvrtak, 9. travnja 2015.

Danas 09. travnja 2015. u sportskoj dvorani OŠ Grgur Karlovčan Đurđevac održana je svečana priredba povodom Svjetskog dana Roma, koji se obilježava 8. travnja.

Priredbi su nazočili Franjo Horvat, predsjednik Udruge "Korak po korak", Martin Oršoš, predsjednik Udruge Hrvatskih Roma Katolika-Bajaša Đurđevac, predstavnici policije koji su partneri školi u svim obilježavanjima, te u ime Grada zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je Svjetski dan Roma, te je napomenula kako je Grad svjestan preventive i ulaganja u aktivnosti djece i mladih, pripadnika romske nacionalne manjine, te da ide u tom smjeru da se organiziraju dodatne aktivnosti za mlade, u cilju napredovanja mladih osoba.

Franjo Horvat, predsjednik Udruge "Korak po korak" zahvalio se OŠ Grgura Karlovčana, te je posebno istaknuo kako je naša škola jedna od rijetkih u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se toliko zalaže i toliko radi sa djecom koja su pripadnici romske nacionalne manjine.

Učenici su za svečanu priredbu priredili nekoliko kreativnih točaka, te je svakako za napomenuti, da su točke na današnjoj priredbi po prvi puta izvedene i na službenom romskom jeziku.

Priredbu su organizirali i pripremili voditelji Malih kreativnih socijalizacijskih skupina OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac