U Otočcu održani 37. susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture


Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. listopada 2021. u Otočcu u Ličko-senjskoj županiji održani su 37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske. Radi se o smotri likovnog stvaralaštva koja je rezultat likovnog natječaja koje provodi Hrvatski sabor kulture. Ove godine na natječaj se prijavila 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima odabrano je njih 92.

Udruga Peski-Art Đurđevac je i ove godine bila među uspješnijima s ukupno pet odabranih likovnih radova i još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga. Među odabranim radovima bili su radovi Marijana Štimca, koji je dobio i pohvalnicu za svoj rad, sliku ulja na platnu „Posvećeno majstoru uraru“, zatim rad Željka Bečaja, „U znaku prolaznosti, rad Ivane Hadžija, “Život“, rad Đure Zvonara „Vapaj za nestanak korone“ i rad Franje Mihočke „Povratak u suton“, a tu su još i radovi Sanje Benko, „Posljednji ples“ i rad Mirka Horvata, „Podravska idila“.

Susreti likovnih stvaratelja održani su u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a uz pozdravne govore tajnika HSK-a Dražena Jelavića, ravnateljice GPOU-a Otočac Nade Avsec, stručne suradnice HSK-a Martine Brumen, likovne susrete otvorio je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac. Obrazloženje odabira dali su članovi prosudbenog povjerenstva Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i Zoran Homen, viši kustos i slikar, koji su ujedno i dodijelili nagrade i priznanja nagrađenima i odabranim sudionicima 37. Susreta likovnih stvaratelja.

Na likovne susrete u Otočac za članove udruga s područja Koprivničko-križevačke županije prijevoz je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a sa sudionicima susreta putovala i je i predsjednica Zajednice KUU Nada Šešić, inače i zamjenica predsjednika Skupštine Hrvatskog Sabora Kulture.