U Park šumi Borik po prvi put održan airsoft susret


Utorak, 21. rujna 2021.

U organizaciji Airsoft kluba Templari uz potporu Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca, ovog je vikenda u Park šumi Borik u Đurđevcu po prvi puta održan airsoft susret – Operation Donbas: Fall of Donetsk.

Scenario susreta bazirao se na stvarnim događajima u Ukrajini, početku rata na istoku Ukrajine od proljeća 2014. pa sve do danas, koji se u istočnim područjima Ukrajine vodi između ukrajinskih vojnih i paravojnih formacija na jednoj, te pro-ruskih separatističkih paravojnih formacija samoproglašene DNR i LNR na drugoj strani. Proruski pobunjenici primaju presudno važnu podršku Rusije, a Ukrajinske snage primaju pomoć NATO saveza.

Susret je okupio 200 sudionika, članova udruga i pojedinaca iz cijele Hrvatske i inozemstva koji su mogli birati između dvije strane, ukrajinske i ruske, a u 24-satnoj igri, pobjedu je odnijela crvena strana, predstavnici separatista, odnosno Rusije.

 Svi oni koji su propustili ovaj susret, mogu se veseliti novom susretu sljedeće godine kojeg su Templari ovim putem najavili.

Foto: Robert Rodman