Skrivena blaga Staroga grada


Petak, 23. prosinca 2016.

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca održano je predstavljanje programa Skrivena blaga Staroga grada 1 koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i sredstvima Grada Đurđevca. Cilj programa je da mladim ljudima omogući sudjelovanje u muzejskim djelatnostima koje potiču brigu i zanimanje za očuvanje kulturne baštine.

U programu su sudjelovali učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana i učenici Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

Program je predstavila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, a osvrt na radionicu opisala je Iva Petrovčić. Svoj prilog predstavljanju programa dali su i učenici koji su sudjelovali u realizaciji te su se osvrnuli na praktični dio programa. Na zajedničku suradnju muzeja, osnovne škole i gimnazije osvrnula se ravnateljica Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva, Nevenka Lončar istaknuvši ovaj program kao izvannastavničku aktivnost koja kod mladih razvija pozitivan odnos prema kulturi.

Na kraju predstavljanja programa, učenicima i profesorima podijeljeni su katalozi koji su rezultati rada.  Učenici su pokazali želju za timskim radom i pokazali želju za daljnjom suradnjom. Pozadina programa krije aspekte koji se odnose na osobni i socijalni razvoj, zaštitu okoliša, stjecanje sigurnosti i odgovornosti u zajedničkim likovno-vizualnim aktivnostima te doprinosi umnom, osjetilnom i kreativnom razvoju učenika.