Kamo nakon osnovne škole?: započelo profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika


Utorak, 10. travnja 2018.

Nakon proljetnog odmora učenika slijedi intenzivni rad s učenicima osmog razreda u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana, a kasnije i s njihovim roditeljima na profesionalnom informiranju i usmjeravanju, Kamo nakon osnovne škole?- glavna je tema svih predviđenih aktivnosti.

U petak, 13. travnja stručni suradnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Križevaca obavit će testiranje, razgovor i usmjeravanje za 11 učenika, nakon čega će učenici dobiti preporuku i mišljenje Službe za profesionalnu orijentaciju.

U drugoj polovici travnja za sve učenike organizirano je predavanje i profesionalno usmjeravanje s djelatnicima CISOK-a iz Koprivnice.

U svibnju predstoje pojedinačni razgovori s učenicima, usmjeravnje i informiranje, te zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika osmog razreda. Planiraju se i posjete učenika Strukovnoj školi i Gimnaziji u Đurđevcu kako bi se upoznali sa prostorom škole i svim smjerovima koje mogu upisati.

Nakon što Ministarstvo donese Kriterije za upis u srednju školu s učenicima će se raditi na edukaciji vezanoj uz postupak e-upisa.

Do kraja nastavne godine škola će nastojat informirati učenike i njihove roditelje o svim novostima vezanim za upis u srednju školu.