Učenici 3.c i 4.c razreda OŠ Đurđevac obilježili Dan planeta zemlje i Dan Grada Đurđevca


Utorak, 27. travnja 2021.

Učenici 3.c i 4.a razreda Osnovne škole Đurđevac sa svojim učiteljicama Sanjom Sabolić i Ivanom Marić u petak, 23. travnja, nastavni su dan proveli u Park šumi Borik kako bi obilježili Dan planeta Zemlje i Dan Grada Đurđevca.

Lijep proljetni dan, ugodna šetnja, igra, miris šume i čist okoliš podsjetio je učenike na važnost očuvanja prirode, na njezinu ljepotu i koliko je lijepo i zdravo boraviti u njoj. Učenici 3.c razreda zahvalili su Zemlji i prirodi pisanjem i čitanjem stihova pjesama na temu Dan planeta Zemlje, a nakon čitanja poezije uslijedila je igra, lovica i trčanje po prekrasnim pješčanim dinama.

Učenici 4.a razreda okušali su se u pejzažnoj umjetnosti Land art. Zadatak im je bio da naprave vlastito umjetničko djelo u prirodi s prirodnim materijalima koji se nalazi oko njih. Učenici su napravili prava mala umjetnička djela s motivima Zemlje, cvijeta, drveća i ponosnog podravskog pijetla. Ostatak su vremena proveli u igri, vježbanju na spravama i uživanju u prirodnom okruženju.

Puni dojmova i sretnih lica vratili smo se u školu priželjkujući što brži povratak u ponovnu zajedničku šetnju i boravak u prirodi.