Učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva izradili Liste hitova popularne glazbe


Četvrtak, 4. veljače 2021.

Za potrebe nastave Glazbene umjetnosti s ciljem razvoja glazbenog ukusa i oblikovanja glazbenog identiteta učenika, gimnazijalci iz Đurđevca izradili su projekt Liste hitova popularne glazbe.

U projektu koji je započeo u prvom polugodištu školske godine 2020./2021. sudjelovalo je 160 učenika Opće gimnazije sa zadatkom da utvrde i postave tzv. playliste poznatih domaćih i stranih hitova popularne glazbe na streaming platformu za slušanje glazbe Spotify.

Projektu su se pridružili i djelatnici škole koji su u svojim listama objedinili hitove svoje mladosti te hitove koje svakodnevno slušaju, a slušajući omiljene skladbe svojih nastavnika, učenici ih tako mogu još bolje upoznati, ali i otkriti još poneke glazbene brojeve koji bi im razvijali otvorenost za različite glazbene izričaje.

Uz pomoć voditeljice projekta, Ivane Senjan imenovano je ukupno osam playlista koje objedinjuju 1500 glazbenih hitova i pjesama koje vole slušati učenici i nastavnici Gimnazije Đurđevac, a cilj projekta je da se učenicima proširi vidokrug estetski vrijedne popularne glazbe koja je sveprisutna oko nas.

Liste hitova popularne glazbe možete slušati na YouTube kanalu Gimnazije dr. I. Kranjčeva Đurđevac na sljedećoj poveznici:

https://music.youtube.com/channel/UCmxIwZjYhnqFkCGgrgkvR1w