Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana obilježili Dan ružičastih majica


Četvrtak, 28. veljače 2019.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, te se na današnji dan organiziraju razne aktivnosti po školama i na radnim mjestima uz nošenje ružičastih majica koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana i svih područnih škola u sklopu Dana ružičastih majica provodili su različite projekte kako bi se djeci ukazalo na borbu protiv nasilja. Raznim predavanjima, radionicama, igrama, plesom, pjesmom i igrokazima promišljali su o nenasilnom rješavanju sukoba, rješavanju problema dobrom komunikacijom te zaustavljanjem svake vrste nasilja, a pogotovo vršnjačkog nasilja.

U srijedu, 27. veljače 2019. godine učenici su došli u školu u ružičastim majicama ili nekim drugim odjevnim predmetom u ružičastoj nijansi. Neki učenici izradili su i kreativne modne dodatke u ružičastoj boji ( bedževi, kravate, kape...).

Za učenike sedmog razreda djelatnici Policijske uprave Koprivničko- križevačke, Maja Gregurović i Dražen Magdić održali su predavanje i razgovarali s učenicima o nasilju putem društvenih mreža.Za učenike osmog razreda održano je predavanje na temu nasilja u obitelji te pružanju pomoći članovima obitelji.

Završna svečanost održana je u sportskoj dvorani. Prisutne su pozdravili gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj škole Danijel Domišljanović. Nakon prigodnog programa učenici su čitali svoje radove na temu protiv nasilja. Ovim kratkim programom učenici su htjeli poručiti da se nasilje među djecom ne smije provoditi  i mora prestati.

Zajedničkim fotografiranjem  završilo je obilježavanje Dana ružičastih majica.