Učenici naše škole osvojili visoko 5. mjesto na Šahovskom festivalu za mlade i upoznali Garija Kasparova


Nedjelja, 30. prosinca 2018.

U subotu, 29. prosinca 2018. godine, u zagrebačkom hotelu Westin održan je Šahovski festival za mlade, u organizaciji Kasparov Chess Foundation Adriatic.

U sklopu festivala održan je šahovski turnir na kojemu je nastupilo četvero učenika Osnove škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

Najveći uspjeh postigao je Matija Mihočka u kategoriji osnovnoškolaca do devet godina. Na neslužbenom državnom prvenstvu u brzopoteznom šahu, osvojio je 3. mjesto u konkurenciji 48 natjecatelja. U istoj kategoriji je nastupio i Tin Turbelija, te je zauzeo 10. mjesto (3,5 boda).

Sjajan rezultat postigao je i Luka Konjarek, koji je u kategoriji osnovnoškolaca do 15 godina osvojio 4. Mjesto, a u kategoriji osnovnoškolaca do 12 godina sudjelovao je Karlo Šokec i osvojio 9. mjesto (3,5 boda).

Tim rezultatima su naši učenici zauzeli visoko 5. mjesto u konkurenciji osnovnih škola, te je zbog toga škola nagrađena sa tri šahovska kompleta.

Osim odličnih rezultata, učenike je razveselilo i što su upoznali najvećeg šahistu svih vremena - Garija Kasparova. Prisustvovali su i simultanki koju je proslavljeni šahist igrao protiv poznatih osoba iz kulturnog i javnog života (Miroslava Ćire Blaževića, Mirka Filipovića, Franje Arapovića, Dragana Primorca i ostalih).

Voditelj ovog projekta u našoj školi je učitelj Nikola Mihočka.