Učenici Osnovne škole Đurđevac ostvarili vrijedne rezultate na Županijskom natjecanju mladih tehničara


Srijeda, 16. ožujka 2022.

Prošlog je tjedna održano 64. županijsko Natjecanje mladih tehničara u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici na kojem su sudjelovali i učenici Osnovne škole Đurđevac.

Natjecanje se sastojalo od pisane provjere znanja iz tehničke kulture razreda koji učenik polazi, izrade tehničke tvorevine i predstavljanja tehničke tvorevine u tri kategorije.

Ivan Jerbić, učenik osmog razreda osvojio je prvo mjesto u kategoriji robotike te će sudjelovati i na državnom natjecanju koje će se održati od 2. do 5. svibnja ove godine. U kategoriji robotike 2. mjesto osvojio je Luka Seleš iz petog razreda, dok se na 3. mjesto plasirao Filip Gorički, također učenik petog razreda.

U kategoriji elektrotehnike, Luka Žufika iz osmog razreda osvojio je visoko 5. mjesto, a u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina Petar Domović, učenik osmog razreda osvojio je odlično 2. mjesto, a Ana Domišljanović, učenica petog razreda završila je na 6. mjestu.

-Zahvaljujem učenicima na uzornom ponašanju i predstavljanju naše škole, ostvarenim vrijednim rezultatima, a Ivanu Jerbiću puno uspjeha na državnom natjecanju - rekao je učitelj tehničke kulture Milan Kos, koji je ujedno bio i mentor učenicima na županijskom natjecanju.