Učenicima na vatrogasnoj vježbi predstavljen odred Pustinjskih renđera


Ponedjeljak, 17. listopada 2016.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac održana je vatrogasna vježba koju su organizirali vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe. Cilj vježbe je bio da svi nauče kako se treba snaći u opasnim situacijama kao što su požari, potresi i slične nepogode. Nakon uspješno izvedene vatrogasne vježbe vatrogasci su učenicima pokazali kako uspješno koristiti vatrogasne aparate pri gašenju požara, a učenici su mogli razgledati vatrogasna vozila.

Zapovjednik JVP-a Matija Markešić učenicima viših razreda prezentirao je projekt Pustinjskih rendžera koji će se provoditi u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj projekta. Dodao je da će novoosnovani odred malih renđera biti još jedan od simbola i ukrasa našeg grada.

U ovom odredu bit će mjesta za sve male rendžere koji pokažu želju i htjenje za čuvanjem našeg turističkog djela grada u koji spada prostor oko utvrde Stari grad, Borik i Đurđevački peski. Rendžeri će biti opremljeni maskirnim odorama, a proći će zanimljive vatrogasne vježbe i naučiti razne vještine.

Postoji velika zainteresiranost za upise u odred Pustinjskih rendžera, a planiraju se održati dodatne prezentacije projekta po razredima.