Učenje o turističkoj ponudi grada Đurđevca u Muzeju grada Đurđevca


Ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Pod vodstvom profesorice Mirice Lukić, Muzej Grada Đurđevca danas je posjetilo dvadesetak entuzijastičnih učenika ekonomske škole u Đurđevcu. Povod dolaska bilo je učenje o turističkoj ponudi grada Đurđevca u okviru školskog gradiva iz geografije. Učenici su i sami imali svoja izlaganja o povijesti utvrde Stari grad, a u Muzeju su mogli naučiti o stalnom galerijskom postavu i povremenim izložbama (trenutne su izložbe iz zbirke Hranimira Hloušeka i Pejzaži Stanka Posavca).

Takva terenska nastava idealan je oblik učenja jer na taj su način učenici moglu upoznati đurđevačku baštinu iz prve ruke. To je važno pogotovo zato što su mladi ljudi ključni za budući razvoj Đurđevca . Ovim putem pozivamo i sve ostale nastavnike svih razrednih odjela đurđevačkih škola da u svoj nastavni program uključe i Muzej Grada Đurđevca jer riječ je o suradnji na obostranu korist i zadovoljstvo.

Danas nas je posjetila i skupina iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom koji su, spomenimo, naši najvjerniji posjetitelji koji posjećuju svaku našu izložbu, a čiji bi primjer u tom aspektu svi mogli slijediti.