Udruga branitelja Domovinskog rata INA – Naftaplina KVIN svojom donacijom razveselila učenike Odjela za djecu s teškoćama


Četvrtak, 10. listopada 2019.

U sklopu 16. Memorijala Vjekoslav Britvić, danas su Odjele za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac posjetili predstavnici Udruge branitelja Domovinskog rata INA – Naftaplina KVIN, predsjednik Udruge gospodin Zdravko Matić, glavni tajnik gospodin Dragan Šačević, članovi Damir Megec i Mirko Banjac te gradonačelnik Hrvoje Janči.

Učenicima su predali vrijednu donaciju u iznosi od 3.000,00 kuna kojom će se opremiti dnevni boravak koji će učenici koristiti za odmor, druženje i slobodne aktivnosti. Učenici i učitelji su dobili i prigodne majice s logom Udruge.

U ime škole, dobrodošlicu im je poželjela voditeljica Odjela Irena Kovačić, a ispred udruge okupljenima se obratio predsjednik Udruge Zdravko Matićje te je ukratko ispričao bitne informacije o djelovanju i aktivnostima Udruge.

-Mi smo zapravo zahvalni što smo ovdje, a najmanje što smo mogli je osigurati ovu donaciju kako bi se nabavila dodatna oprema i namještaj za rad u Odjelu za djecom s teškoćama. Želim vam svim i dalje kvalitetan i uspješan rad, a nadam se da će vas i dalje u tome pratiti i Grad Đurđevac i škola. Mi branitelji smo sudjelovali u stvaranje ove države, pokušali smo stvoriti najbolje uvjete za život, a ostavljamo je našim najmlađima- rekao je Zdravko Matić.

-Ovim putem se zahvaljujem Udruzi što pomaže onima kojima je najpotrebnije, djeci koja si sama ne mogu pomoći niti se brinuti o sebi. Djeca najviše znaju cijeniti ovakve geste, a to su ih naučile upravo njihove učiteljice. Oni nas odrasle mogu naučiti što je sreća i što su pravi prioriteti u životu- reako je gradonačelnik Janči te je za kraj naglasio kako je tim činom Udruga  pokazala empatičnost i  osobitu socijalnu osjetljivost te ih je pozvao na daljnju suradnju kroz druženja i radionice.

U ime svih učenika, njihovih roditelja, učiteljica i Osnovne škole Đurđevac zahvaljujemo na hvalevrijednoj donaciji.