Udruga Mali Princ Đurđevac: uspješno osigurala 27 tis. eura trogodišnje institucionalne podrške


Četvrtak, 26. siječnja 2023.

Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali Princ Đurđevac dodijeljena je trogodišnja institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U pitanju je trogodišnja financijska podrška za rad, djelovanje i napredovanje Udruge. Nakon razmatranja prijava, Udruga Mali Princ odabrana je za dodjelu podrške u kategoriji do 39.000,00 eura uz još četiri druge udruge. Tako je Udruzi ukupno godišnje dodijeljeno 27.138,00 eura.

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od iznimne je važnosti za organizacijski razvoj te stabilizaciju i rad Udruge jer će se tim sredstvima prvenstveno sufinancirati dio plaće triju postojećih djelatnica, troškovi obavljanja osnovne djelatnosti te izobrazba i usavršavanje zaposlenika i članova upravljačkog tijela Udruge. Odobravanjem institucionalne podrške Udruga će ojačati, timovi će učinkovitije planirati, komunicirati i izvršavati zadatke i poboljšati snalaženje u kriznim situacijama, poboljšat će se status Udruge u javnosti, kao i vještine prikupljanja sredstva i pokretanja novih socijalnih usluga – ističu u Udruzi.