Udruga Mali princ: kroz edukacije roditelji i asistenti razmijenili iskustva o životu i poteškoćama s kojima se susreću korisnici


Petak, 9. listopada 2020.

U Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji  Mali princ održane su dvodnevne edukacije.

Dana 5. listopada održana je uvodna radionica osnaživanja za članove Udruge, roditelje osoba s intelektualnim teškoćama na kojoj se okupilo 10-tak roditelja. Idući dan, 6. listopada održana je edukacija za 10 osobnih asistenata zaposlenika Udruge koji su sudionici projekta Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničkoj – križevačkoj županiji, na temu Supervizija osobnih asistenata.

Edukacije je održao Darko Kobetić, profesor rehabilitator i psihoterapeut, ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog.

Kroz edukacije su roditelji razmijenili iskustva o poteškoćama s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu sa ovisnim članom svoje obitelji, djetetom s intelektualnim teškoćama i načinu rješavanja istih, dok su osobni asistenti razmijenili iskustva o radu sa korisnicima osobne asistencije, osobama s težim intelektualnim teškoćama kojima je Odlukom Ministarstva priznato pravo na osobnu asistenciju i koji su korisnici projekta.