Udruga Osmijeh sudjelovala na jubilarnom susretu udomiteljskih obitelji


Petak, 8. rujna 2017.

Forum za kvalitetno udomiteljstvo iz Zagreba, u koji je učlanjeno 14 udruga udomitelja za djecu iz cijele Hrvatske organizirao je jubilarni 10. nacionalni susret udomiteljskih obitelji Hrvatske.

Među 450 sudionika, koji su se okupili na Sljemenu bilo je i pedesetak udomitelja i djece iz Udruge udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca.

U radnom dijelu susreta održano je savjetovanje svih zainteresiranih stranaka, a razgovaralo se o problemima udomiteljstva, te o pokretanju postupka za rješavanje pitanja profesionalizacije udomitelja. Razgovaralo se i o programu Za snažniju obitelj koji je usmjeren unapređenju udomiteljstva.

Za djecu su bile organizirane razne radionice te je susret, unatoč tmurnom i kišovitom vremenu, protekao u ugodnom druženju djece te razmjeni korisnih iskustava među udomiteljima.

Utvrđeno je da centri za socijalnu skrb u raznim gradovima primjenjuju različite kriterije prema udomiteljima pa je apelirano na prisutne predstavnike resornog ministarstva da se ti kriteriji preciziraju i ujednače.

Kao uspomenu na zajedničku druženje napravili su zajedničku jubilalnu fotografiju.