Udruga Peski-art Đurđevac organizira 9. Likovnu radionicu Peski – art 2021.


Utorak, 5. listopada 2021.

Tradicionalno po deveti put i ove godine održat će se likovna radionica Peski-Art Đurđevac. Ovom kulturnom manifestacijom obilježavaju se značajni datumi novije hrvatske povijesti, a održava se u čast heroja Domovinskog rata i rođenog Đurđevčana generala Mladena Markača te oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu.

Kako bi se širila spoznaja o važnosti tog datuma likovni radovi s ove manifestacije svake godine daruju se u gradove i ustanove koji su svojim doprinosom dali najveći obol obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon niza gradova poput Vukovara, Knina, Gospića, Lipika, Pakraca, ove godine likovni radovi namijenjeni su Gradu Glini kao jednom od najznačajnijih točki obrane i stradanja u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

Likovna radionica održati će se uz poštivanje važećih epidemioloških mjera u subotu, 9. listopada 2021. godine u Domu Mladen Markač u Đurđevcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca, a na kojoj se očekuje pedesetak likovnih stvaratelja iz čak 10 hrvatskih županija.

Organizator likovne radionice je udruga Peski-Art Đurđevac, a suorganizatori su Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, Udruga žena Peski, Etno kuće obitelji Karlovčan i drugi pojedinci.