Udruga Peski-Art Đurđevac predstavila se na 2. izložbi pisanica u Gudovcu


Ponedjeljak, 26. ožujka 2018.

Unatoč umoru i samo dan prije odrađenoj vlastitoj velikoj 4. izložbi pisanica Uskrsu ususret 2018., članovi udruge Peski-Art Đurđevac sudjelovali na izložbi pisanica u Gudovcu.

Na ovoj manifestaciji sudjelovali su članovi udruge Ljubica Cestar, tajnik Branko Cestar i predsjednik udruge Franjo Mihočka osobno, a kroz radove  još dopredsjednik Zdravko Šabarić, Đurđica Franjić i Željka Mihočka izborom iz zbirke, te Dražen Milenković sa svojom Kulturnom udrugom Sveti Martin iz Dubrave.

Naime, u Gudovcu su arheolozi pronašli najstariji primjerak pisanice u Hrvatskoj koja datira od prije više od 500 godina i koja je pohranjena u Gradskom muzeju Bjelovar. U želji promocije te najstarije pisanice i stvaranja originalnog suvenira, Udruga žena Gudovac uz Podršku Grada Bjelovara i Muzeja Grada Bjelovara održala je ovu izložbu pisanica.

Izlagače je dočekala i sve pozdravila predsjednica udruge i najzaslužnija za realizaciju projekta Pisanica iz Gudovca Vesna Belošević, a izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

U glazbenom dijelu nastupio je zbor umirovljenika „Bjelovarski slavuji“ koji su svojim nastupom uveseljavali posjetitelje i izlagače cijelo vrijeme trajanja izložbe.

Pred završetak izložbe organizatori su podijelili zahvalnice za sudjelovanje kojom prigodom je svaki izlagač dobio priliku predstaviti svoju udrugu, njen rad i projekte.