Udruga Peski-Art Đurđevac sudjelovala na humanitarnom prvosvibanjskom druženju u Prelogu


Srijeda, 2. svibnja 2018.

Praznik rada 1. svibnja tradicionalno se obilježava raznim druženjima i okupljanjima uz neizbježno kuhanje graha.

Jedno sasvim drugačije kuhanje prvosvibanjskog graha bilo je u Gradu Prelogu u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina, a bilo je drugačije jer su grah kuhali članovi Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Skuhali su dovoljno graha da bi počastili preko 500 građana Preloga i gostiju koji su sudjelovali u već tradicionalnoj prvosvibanjskoj biciklijadi koja nije imala natjecateljski već promotivno zabavni karakter, a prolazila je svim naseljima Grada Preloga s ciljem u Sportsko rekreativnoj zoni Marina.

U sklopu ove prvosvibanjske praznične manifestacije okupilo se i desetak likovnih umjetnika iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, prijatelja Udruge leukemije i limfoma Hrvatske koji su svojim umjetničkim radom i donacijom likovnih radova toj Udruzi koja je možda poznatija po akciju sakupljanju plastičnih čepova i kupnjom skupih lijekova svojim oboljelim članovima, doprinijeli da ova manifestacija ima i humanitarni karakter.

Među okupljenim likovnjacima bio je i predsjedniku Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka kao jedini sudionik iz Koprivničko-križevačke županije te na taj način dao svoj humanitarni doprinos manifestaciji.