Udruga Peski-Art može se pohvaliti brojnim projektima u 2016.


Petak, 10. veljače 2017.

U društvenom domu Mladen Markač održana je redovita godišnja skupština Udruge Peski-Art Đurđevac. Skupštini udruge prisustvovali su članovi udruge i gosti.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2016.koja su jednoglasno usvojena.

Predsjednik Franjo Mihočka istaknuo je brojne aktivnosti i projekte koji su provedeni u prethodnoj godini, a kao najznačajniji projekte istaknuo je Likovne radionice Peski-Art 2016. i obilježavanje četvrte obljetnice izricanja oslobađajuće presude u Haagu generalu Mladenu Markaču sa svečanom izložbom pod nazivom Podravina svojemu generalu.

Obilježena je i 80-a godina rođenja hrvatskog slikara Josipa Turkovića, te je postavljena spomen ploča u ulici Matije Gupca 61 u kojoj je slikar proveo djetinjstvo i mladost. Važan projekt udruge je i oslikavanje triju velikih pisanica, a važno je istaknuti i izložbu pisanica Uskrsu ususret 2016. i božićnih jaslica  Božiću ususret 2016. kojima se čuva i promovira nematerijalna kulturna dobra.

U ime Grada Đurđevca sve prisutne pozdravio je Martin Mahović koji je izrazio zadovoljstvo radom i ostvarenim projektima udruge.

Predsjednik udruge zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji programa i projekata koje je udruga provodila, a završetkom službenog djela članovi udruge i njihovi gosti zadržali su se na kratkom druženju u koktele.