Udruga Peski- Art sudjelovala na 33. Susretima likovnih stvaratelja u Karlovcu


Nedjelja, 5. studenoga 2017.

U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture u Gradskom muzeju Karlovac, Galeriji Vjekoslav Karas održani su 33. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske u sklopu kojih je održana i izložba likovnih radova odabranih na likovnom natječaju Hrvatskog Sabora Kulture.

Susreti su to najuspješnijih likovnih udruga i pojedinaca iz sfere likovnog amaterizma koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Na susretima je sudjelovala i udruga Peski-Art Đurđevac, a njeni članovi postigli su značajan uspjeh. Na izložbi je bilo izloženo pet likovnih radova udruge od kojih su čak tri dobili pohvalnice HSK. To su bili Petar Petrović, Marijan Štimac, Ivana Hadžija, Dražen Milenković i Sanja Benko. Svim sudionicima-izlagačima dodijeljena su priznanja i pohvalnice, a priznanje je dodijeljeno i udruzi za sudjelovanje.

Ovom prilikom Udruga Peski-Art čestita svim nagrađenim, pohvaljenim i izabranim autorima likovnih radova, naravno naročito svojim članovima.

Hrvatski Sabor Kulture već je najavio novi likovni natječaj i organizaciju 34. Susreta likovnih stvaratelja Hrvatske slijedeće godine u Slavonskom Brodu, a udruga poziva sve svoje članove da već sada počnu sa pripremama i osmišljavanjem likovnih radova za njih, ali i ostale koji se bave amaterskim likovnim stvaralaštvom da nam se pridruže u sudjelovanju na njima.