Udruga Peski- Art sudjelovala na manifestaciji Uskrs u Dubravi


Ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Udruga Peski-Art Đurđevac sudjelovala je na manifestaciji Uskrs u Dubravi. Izložba je to pisanica, ručnih radova i ostalih kreativnih uradaka s uskršnjim i proljetnim motivima, a organizatori su Udruga žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta iz Dubrave i član Udruge Peski-Art Dražen Milenković, slikar iz Stare Kapele.

Na izložbi je svoje radove izlagalo 50 izlagača iz šest županija i Grada Zagreba, a među izlagačima bila je udruga Peski-Art. Udruga Peski-Art Đurđevac uredila je svoj izlagački prostor na način da je u malom predstavljena tradicija i kulturna baština Đurđevca.

Osim što su predstavili naš Grad predstavli su i veliku Pisanicu od srca koja je privukla veliku pozornost okupljenih na izložbi. Organizirano je i ocjenjivanje stručne prosudbene komisije koja je izlagački prostor Udruge Peski-Art Đurđevac nagradila trećim mjestom. U bogatom programu otvaranja nastupili su brojni izvođači, a Vatrogasna zajednica Općine Dubrava organizirala je i prikaz tradicionalne igre traženja jaja.

Organizatori su najavili organiziranje manifestacije i ubuduće što je značajan doprinos promocije i prezentacije nematerijalnog kulturnog dobra, zbog čega su iz udruge osobito ponosni s obzirom da je manifestacija potaknuta njihovom izložbom pisanica Uskrsu ususret.