Udruga Peski-Art Đurđevac donirala slike za maloga Josipa


Ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

U domu DVD-a Kapela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je donatorska večer za sedmogodišnjeg Josipa Kovačevića iz Srednjih Mosti koji boluje od rijetke bolesti i kojemu su potrebne terapije koje ne pokriva HZZO.

Pošto Josipovi roditelji i sami imaju skromna primanja, otac boluje od multiple skleroze i prima malu mirovinu, a majka kao roditelj skrbnik prima naknadu za brigu o Josipu, njihova primanja jedva da su dostatna tek za skroman život.

Stoga su se sve udruge iz Općine Kapela udružile i priredile donatorsku večer-zabavu. Akciji su se pridružili i članovi Udruge Peski-Art, a slike su donirali  Đurđica Franjić, Dražen Milenković i Ivan Rođak. Likovne radove je predsjednik udruge Franjo Mihočka dostavio na donatorsku večer te je kratko prezentirao djela i pozvao posjetitelje da slike odkupe. Sve tri slike su prodane po višoj cijeni od početne te je prikupljen značajan iznos. Na donatorskoj večeri prikupljeno je gotovo 30 tisuća kuna.

Pozivamo i nadalje sve da se uključe i doniraju sredstva  na račune iz objave na prvoj fotografiji jer svaka je kuna dobrodošla. Na kraju kod odlaska sa dontorske zabave Josipova mama Mirela otkrila je da je Josip zapravo bio žalostan jer su slike prodane, a on ih je dobio, pa je dato obećanje da će netko od članova udruge po Josipovoj želji naslikati i sliku koja će krasiti njegov dom.