Udruga udomitelja za djecu Osmijeh u dvodnevnom studijskom putovanju posjetila Udrugu Drvo života


Četvrtak, 21. listopada 2021.

U sklopu projekta Kuća osmijeha održano je dvodnevno studijsko putovanje Udruzi udomiteljskih obitelji Karlovačke županije Drvo života iz Ogulina.

Članove Udruge udomitelja za djecu Osmijeh ugostili su predstavnici udruge Drvo života na čelu s predsjednicom Katarinom Hrelić. Održana je prezentacija i predstavljena je Udruga i način na koji funkcionira te s kojim kapacitetima oni kao udruga raspolažu. Zatim su predstavljeni projekti Udruge Drvo života financirani iz nacionalnih i EU izvora te je održana kratka diskusija gdje su udruge međusobno razmijenile iskustva. Na kraju su članovi udruge Osmijeh imali priliku razgledati prostore u kojima djeluje udruga Drvo života. Na taj način vidjeli su primjer dobre prakse funkcioniranja udruge i suradnje sa stručnim službama.

Na povratku kući članovi udruge Osmijeh posjetili su Ivaninu kuću bajki i karlovački slatkovodni akvarij Aquatica, u čemu su najviše uživali najmlađi članovi udomiteljskih obitelji i udomljena djeca.

Ovaj događaj jedna je od aktivnosti projekta UP.02.2.2.06.0116 Kuća osmijeha koji je ugovoren unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Provodi ga Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.175.081,44 kn, te je 100% financiran od strane Europske unije.

Projektom će se opremiti stambeni prostor u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije, te psihoedukativna podrška udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz sustava skrbi.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.