Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Četvrtak, 4. prosinca 2014.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac također je 03. prosinca 2014. godine obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom organizirajući u prostorima Udruge Dan otvorenih vrata. Gosti su im bili učenici 3.c. razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, zajedno sa razrednicom Ljubicom Vuković, te članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac. Gosti iz Osnovne škole su održali program s recitacijama i plesom, te su članovima udruge podijelili darove, a članovi udruge su pjesmom i recitacijama iskazali dobrodošlicu svim gostima. Zajedno su izradili i vijenac prijateljstva, te se družili uz sok i grickalice.

Kako ove godine sudjeluju i u kampanji „Bijele vrpce“, gostima – učenicima Osnovne škole su podijelili i prigodne letke s porukom: „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje ne nasilju nad ženama“ putem koje se nastoji kod djece utjecati na razvoj svijesti o štetnosti nasilničkog ponašanja od najranije životne dobi te potaknuti očeve da vlastitim primjerom kroz odgoj djeci usade svijest o ravnopravnosti spolova.

Posjetile su ih i nove članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac, zajedno sa predsjednicom Petrom Sobota, te su izrazile želju da volontiraju u Udruzi

U srijedu 03. 12. obilježili smo Međunarodni dan osoba s invaliditetom organizirajući u prostorima Udruge Dan otvorenih vrata. Gosti su nam bili učenici 3.c. razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, zajedno sa razrednicom Ljubicom Vuković, te članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac. Gosti iz Osnovne škole su nam nakon kratkog upoznavanja održali program s recitacijama i plesom, te nam podijelili darove. I mi smo njima pjesmom i recitacijama iskazali dobrodošlicu. Zajedno smo izradili i vijenac prijateljstva, te se družili uz sok i grickalice.

Kako ove godine sudjelujemo i u kampanji „Bijele vrpce“, gostima – učenicima Osnovne škole smo podijelili i prigodne letke s porukom: „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje ne nasilju nad ženama“ putem koje se nastoji kod djece utjecati na razvoj svijesti o štetnosti nasilničkog ponašanja od najranije životne dobi te potaknuti očeve da vlastitim primjerom kroz odgoj djeci usade svijest o ravnopravnosti spolova.

Posjetile su nas i nove članice Udruge volontera „Ruka u ruci“ Đurđevac, zajedno sa predsjednicom Petrom Sobota. S obzirom da im je ovo prvi susret s Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, upoznale su korisnike i voditeljice, te razgledale Udrugu. Kroz druženje su upoznale rad i aktivnosti Udruge te dogovorile daljnje volontiranje.

Za ovu priliku su korisnici s voditeljicama izradili prigodne zvjezdice, koje su podijelili svim gostima.