Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac održala niz aktivnosti i prošli tjedan


Ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

U petak 27. ožujka korisnici poludnevnog boravka s voditeljicama su posjetili stomatološku ordinaciju Dane Vlašić, dr. dentalne medicine. Ovaj poziv je uslijedio povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja. Priređen je edukativni program, demonstracija četkanja zuba na modelima u čekaonici ordinacije, a razveselili su nas i prigodni pokloni – paste za zube i četkice. Iz Udruge zahvaljuju dr. Dani Vlašić na pozivu i suradnji!

U subotu 28. ožujka predstavili su se sa suvenirima Grada i prigodnim uskrsnim radovima na natjecanju u pripremanju jela od žganaca „Žgancijadi“, koja je održana u Strukovnoj školi Đurđevac.

U okviru trogodišnjeg programa „Klub Mali princ“ odobrenog iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih, u subotu 28. ožujka članovi Udruge posjetili su Gradske bazene u Čakovcu. Osim kupanja, organizirali su i vježbe u vodi s ciljem poboljšanja motorike, koordinacije i povećanje izdržljivosti i kondicije. Vježbe je osmislila i vodila zaposlenica Udruge Mateja Kolar, viša fizioterapeutkinja.

U  subotu 28. ožujka Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac sudjelovala je na izložbi pisanica i ručnih radova "Vuzem je došel", u Društvenom domu u Molvama. Na ovoj manifestaciji, na kojoj su  izloženi radovi Udruga s područja Općine Molve, Osnovne škole Molve i Dječjeg vrtića Pčelica Molve, sudjelovali su po drugi puta.  Sudjelujući na izložbi imali su priliku molvarke i molvarce upoznali s radom naše Udruge dijeleći letak o Udruzi, te prodajući radove članova. Iz Udruge zahvaljuju Spomenki Žufika, predsjednici Udruge žena Hrvatsko srce, ogranak Molve na pozivu. Posjećenost štanda je bila iznenađujuća te zahvaljuju svima koji su kupnjom radova pomogli rad Udruge.