Udruga žena grada Đurđevca Dan žena i 20 godina rada proslavit će 9. ožujka


Petak, 11. siječnja 2019.

Članice Udruge žena grada Đurđevca ove će godine Međunarodni dan žena obilježiti u subotu 9. ožujka. Bit će to tradicionalno godišnje okupljanje u đurđevačkom Hotelu Picok na kojem će ova vrijedna ženska, gradska udruga proslaviti i 20-tu godišnjicu svojega rada, zaključeno je to na prvom ovogodišnjem radnom okupljanju u Starom gradu.

-Za to pripremamo poseban program, posebne goste i posebnu ponudu jer 20 godina neprekidnog rada na čuvanju tradicijske baštine našega grada, posebice vezano uz zaštitu pogače z oreji, na neizostavnom sudjelovanju u svim događanjima u gradu i diljem RH, te na volonterskom, kreativnom i humanitarnom djelovanju, želimo i posebno proslaviti, najavila je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca.

Članice Udruge žena sa zadovoljstvom su nabrajale brojne aktivnosti na kojima su sudjelovale tijekom prošle godine, među kojima je bilo dobar dio onih vezanih uz prezentaciju pogače z oreji,  a pohvalile se što je njihov rad u gradu Đurđevcu prepoznat, te priznat i nagrađen visokim javnim gradskim priznanjem, Poveljom grada Đurđevca. Uz dogovor o aktivnostima koje ih čekaju u ovoj godini, predsjednica Udruge žene, Mirjana Mišulin i tajnica Udruge, Marija Kožar, sve su prisutne članice obradovale svojim zajedničkim, novim, kreativnim uratkom, podloškom za stol.

-S jedne stane na njega možete staviti, na primjer, lonac sa sarmom ili grajom, a z druge strane možete rezati špekić ili pogačo z oreji- pojasnila je tajnica M.Kožar praktičnost poklona koji bi se mogao naći i u novoj kreativnoj ponudi ove ženske udruge.