Udruga žena Grada Đurđevca u humanitarnoj akciji uoči Dana žena


Ponedjeljak, 8. ožujka 2021.

Članice Udruge žena grada Đurđevca uoči Međunarodnog dana žena su uz potporu Grada Đurđevca i pomoć JVP-a Đurđevac posjetile Petrinju te udrugama žena grada Petrinje predale prehrambene proizvode i higijenski pribor uz ostale potrepštine koje su sakupile i kupile vlastitim prilozima.

Riječ je o ženskim udrugama u prigradskim naseljima Petrinje, Udruzi Hrvatska žena Nove Drečine i Udruzi žena Gora-Sibić gdje su obiteljske kuće i gospodarski objekti poprilično stradali za vrijeme potresa.

-Inače nismo dvojile kamo usmjeriti ovogodišnju humanitarnu akciju za Dan žena. Tradicionalno, već više od 20 godina organiziramo humanitarne zabave povodom Dana žena te sav prihod od ulaznica i prodaje slika na aukcijama usmjeravamo u humanitarne svrhe. Zbog svih poznatih ograničenja, ove godine zabave nije bilo, no mi smo se međusobno organizirale i odlučile sve usmjeriti prema ženskim udrugama u Petrinji - rekla je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca te se zahvalila svima koji su im se pridružili u ovoj akciji.

Mirjana je Petrinjke iznenadila i pogačom z oreji te šalicama koje su samo za tu akciju izradili članovi Udruge Mali princ, a  dogovorila je i nastavak suradnje s potpredsjednicom udruge Hrvatska žena, Verom Horvatinović koja se Đurđevčankama zahvalila na pomoći. Posjet Đurđevčani zabilježen je i u programu Radija Petrinje u kojem je tim povodom gostovala i članica udruge žena Grada Đurđevca, Anđela Lenhard Antolin.