Udruga žena grada Đurđevca na izletu u Mađarskoj


Srijeda, 13. lipnja 2018.

Članice Udruge žena Grada Đurđevca unatoč brojnim obavezama našle su vremena i za jednodnevni izlet u Mađarsku, posjetivši čak tri grada – Hévíz, Keszthely i Tihany.  Svaki od njih bogat je jedinstvenom kulturom i povijesnom tradicijom.

Tako su članice Udruge žena i njihovi gosti imali priliku razgledati termalno jezero u Hévízu i saznati korisne informacije o ljekovitim svojstvima vode, te o dugoj tradiciji lječilišta čiji korijeni sežu sve do razdoblja aristokratske obitelji Festetics koja je zapravo osnovala lječilište, a zanimljivost je da je obitelj Festetics hrvatskih korijena.

Izletnici su zatim posjetili dvorac obitelji Festetics u Keszthelyu, te prošetali obalom jezera Balaton i vozili se trajektom na sjevernu stranu obale, odakle su otputovali u Tihany, mjesto poznato po prekrasnoj benediktinskoj opatiji u kojoj je pronađena Tihanjska listina, prvi sačuvani zapis na mađarskom jeziku.

Članice Udruge žena Grada Đurđevca planiraju posjetiti i druge zanimljive destinacije sa ciljem da se udruzi pridruži još više zainteresiranih žena za putovanja i ugodna druženja.