Udruga žena Suha Katalena dobila sredstva za opremanje dječjeg igrališta


Četvrtak, 19. listopada 2017.

Udruga žena Suha Katalena dobila je obavijest da je prijavljeni projekt Zajedno do zeleno osmijeha odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa  Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.

Ovaj natječaj se održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao on-line i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zelenipojas).

Projekt će obuhvatiti sufinanciranje uređenja dječjeg igrališta u Suhoj Kataleni u blizini Društvenog doma. Projekt će obuhvatiti brojne aktivnosti kao što su: sadnja trajnica i cvijeća, uređenje okoliša, nabava i postavljanje tri dodatne sprave na dječjem igralištu čime će se najmlađim mještanima Suhe Katalene omoggućiti da od najranije dobi razvijaju svoje motoričke sposobnosti, socijalne vještine te da se odgovorno ponašaju prema prirodi i okolišu.

Radovi na projektu započet će krajem listopada a završetak projekta očekuje se krajem prosinca, ovisi o vremenskim uvjetima.

Gabriela Kralj Bartovčak, predsjednica Udruge žena Suha Katalena, povodom početka realizacije projekta poziva sve mještane Suhe Katalene da se odazovu na radnu akciju.

Djeca će kroz igru učiti o odgovornom ponašanju prema prirodi, jačati svijest o važnosti okoliša i unositi dalekosežne promjene u vidu poboljšane brige o okolišu što u daljnjem pogledu pozitivno djeluje na jačanje svijesti javnosti o zaštiti okoliša i prirode- rekla je Gabriela Kralj Bartovčak.