“Menadžment volontiranja”


Ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

U sklopu projekta „Zajedno jači“, u četvrtak i petak, 26. i 27. veljače 2015. godine, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac Kristinka Štefan, zaposlenice Lara Frančina i Mateja Kolar, te volonterka Vlatka Koser nazočile su u Sv. Ivan Zelina u prostorima Udruge Srce dvodnevnoj radionici „Menadžment volontiranja“. Radionica je održana s ciljem razvoja i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za povećanje aktivnosti građana u životu zajednice, a provodile su je Gordana Paton, iskusna trenerica za područje volonterstva i volonterskog menadžmenta iz Udruge IKS iz Petrinje, te Tamara Jovičić, predsjednica Udruge IKS iz Petrinje.
Osim predstavnica naše Udruge i domaćina i nositelja projekta „Zajedno jači“ Udruge Srce Sv. Ivan Zelina, nazočili su i predstavnici ostalih partnerskih organizacija – Udruge Sunce Novi Marof, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci i Udruge Sveta Ana Lobor.

***************************************************************************U prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac u subotu 28. veljače, u sklopu projekta „Zajedno jači“ u kojem je naša Udruga jedan od partnera Udruzi Srce Sv. Ivan Zelina, održana je cjelodnevna radionica o volonterstvu i volonterima. U radionici je sudjelovalo 60 volontera iz četiri županije, i to iz Đurđevca i Križevaca (Koprivničko-križevačka županija), Sv. Ivana Zeline (Zagrebačka županija), Novog Marofa (Varaždinska županija) i Lobora (Krapinsko-zagorska županija).

Radionica je doprinijela razvoju i jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za povećanje aktivnosti građana u životu zajednice. Prisutni volonteri su se međusobno bolje upoznali, te kroz praktične vježbe stekli novo iskustvo o volonterstvu i načinima volontiranja. Radionicu su provodile Gordana Paton, iskusuna trenerica za područje volonterstva i volonterskog menadžmenta iz Udruge IKS iz Petrinje, te Tamara Jovičić, predsjednica Udruge IKS iz Petrinje.