“Živjeti i voljeti nakon raka”


Utorak, 22. travnja 2014.

U galerijskim prostorima Starog grada 22. travnja 2014. godine za mnogobrojne posjetitelje tražio se stolac više. Naime, te večeri u 19:00 sati u organizaciji đurđevačke Udruge žena s bolestima dojke «Narcise», održana je promocija knjige "Živjeti i voljeti nakon raka". O ovom iznimno važnom projektu govorili su autori knjige doc.dr.sc. Marijana Braš, prof.dr.sc. Veljko Đorđević iz KBC-a Zagreb, predsjednica Udruge Katarina Sokač, suradnica iz Udruge «Narcise» Katarina Fuček, te udruge «Još jedan dan» iz Virovitice  Danijela Štajner.

Svoj osvrt na ovu iznimno važnu knjigu dalo je uvaženo medicinsko osoblje, dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu i dr. Mato Devčić, ravnatelj Hitne službe Koprivničko-križevačke županije i dr. psihijatrica Elvira Kojić iz Bjelovara.

Valja spomenuti da je spomenuta knjiga proglašena kao priručnik za stalno medicinsko usavršavanje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo događanje popratili su kulturnim programom Edo Fuček i Tomislav Zvonar iz Udruge cimbalista, recitatori 2. i 4. razreda OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca pod vodstvom Ljubice Vuković i Željke Mihočka, te recital gđe Sandre Rajčević iz Bjelovara.

Knjiga se može nabaviti u Udruzi «Narcise».

Razgovor s uvaženim gostima biti će emitiran 2. svibnja 2014. na 1. programu Hrvatskog radija u 13.30 sati.