Uskrsni posjet potrebitima


Četvrtak, 17. travnja 2014.

Grad Đurđevac je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac i Udrugom volontera "Ruka u ruci" odlučio poklon paketima uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prigodni pokloni (šunka, jaja, kruh i jabuke) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Gradonačelnik Željko Lacković i njegova zamjenica Kristina Benko Markovica zajedno s volonterkama Udruge "Ruka u ruci" posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Prelec-Kralj i Dom za starije Pintarić u Đurđevcu gdje su se podružili s štićenicima Domova, a volonteri su obišli i sve ostale udomiteljske obitelji u kojima se nalaze smještene udomljene starije osobe i djeca na skrbi i odgoju. Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu, te se je željelo potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugome.

Gradonačelnik i njegova zamjenica posebno se zahvaljuju Gradskom društvom Crvenog križa Đurđevac i volonterkama Udruge „Ruka u ruci“ Petri Sobota, Petri Fuček, Nini Švaco, Veroniki Kirin, Luciji Šerbedžija, Klari Kuštro.