Uspješna godina Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca


Srijeda, 31. prosinca 2014.

Na završetku kalendarske godine Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca želi se ukratko osvrnuti na aktivnosti koje su bile aktualne tijekom 2014. godine. Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca u svojoj redovitoj djelatnosti priprema aktivnosti vezane uz promociju sporta, zdravog načina života te financijski pomaže rad svih udruga, članica Zajednice.

U 2014. godini Zajednica je organizirala proglašenje najuspješnijih sportaša za 2013. godinu, doček sudionika karavane "Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana"te je po prvi puta u Gradu organizirana „Mala vrtićka Olimpijada“, uz sudjelovanje 6 vrtića s našeg područja. Kao i proteklih godina, tako je i ove, Zajednica sa svojim članicama uzela učešća u manifestaciji "Legenda o Picokima 2014." organizacijom biciklijade, „Noći košarke“, nogometne utakmice „Debeli vs. Guravi“, teniskog turnira, turnira u odbojci na pijesku, „Powerlifting bench press“ turnira, memorijalnog turnira u nogometu u Čepelovcu „Goran Peti“ te sudjelovanjem u scenskom prikazu Legende o Picokima. Zajednica je sudjelovala u organizaciji najmasovnije priredbe u Gradu, a to je Hrvatski olimpijski dan i obilježavanje Europskog tjedna kretanja. Također, Zajednica je uključena u projekt Male sportske škole koji je namijenjen djeci predškolske dobi. Između nabrojenih aktivnosti svakako treba spomenuti i aktivnosti koje sportske udruge provode unutar svojih područja djelovanja, a koje uvelike zaokružuju primarne ciljeve naše sportske Zajednice.

Posebno izdvajamo mnogobrojne zaljubljenike u sport, entuzijaste amatere, kao i trenere bez kojih sport ne bi bio tako uspješan, ali i masovan. Sve naše članice zaslužuju veliko HVALA jer okupljaju mlade te usprkos teškoj gospodarskoj situaciji iznalaze rješenja da funkcioniraju i postižu zapažene sportske rezultate. Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca je u tu svrhu u potpunosti ispunila financijski plan prema svim udrugama, a kao posebnost, u ovoj 2014. godini, ističemo ugovaranje organiziranog prijevoza za sve članice Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

Nadalje, visoka razina suradnje s Gradom Đurđevcom, Zajednicom sportova Koprivničko-križevačke županije te svim ostalim gospodarstvenim i poslovnim subjektima koji prate i pomažu rad Zajednice zaslužuju još jedno veliko HVALA, a ujedno i obvezuju na daljnji, kvalitetan rad Zajednice. Temeljem novih smjernica u radu, želja nam je još unaprijediti djelovanje Zajednice te u sportske aktivnosti uključiti što veći broj djece i mladih.

                                                                                                                                     

                                                                                              Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca