Uspješne najmlađe đurđevačke rukometašice


Ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Rukometni klub Đurđevac organizirao je 1. Međunarodni turnir u mini rukometu Molve kup 2017, na kojem je sudjelovalo 23 ekipe u tri godišta – 2007., 2008. i 2009.

Preko 230 rukometašica iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine odigralo je utakmice na turniru, a đurđevačke rukometašice bile su vrlo uspješne.

U kategoriji 2009. godišta, RK Đurđevac osvojio je 1. mjesto, Ana Lenardić proglašena je za najbolju igračicu, dok je u najbolju petorku izabrana Lana Ređep. Drugo mjesto osvojile su rukometašice ŽRK Radnik iz Križevaca, a treće mjesto pripalo je rukometašicama ekipe ŠRK Karlovac.

U kategoriji 2008. godišta, prvo mjesto je pripalo ekipi ŠRK Karlovac, drugo mjesto osvojila je ekipa ŽRK Rugvica, dok su đurđevačke rukometašice (plavi tim) osvojile 3. mjesto u konkurenciji od 12 ekipa. Crveni tim đurđevačkih rukometašica također je pokazao dobre igre, ali nije uspio izboriti borbu za medalje. Patricija Ivančan izabrana je za najbolju igračicu u ovom godištu, dok je u najbolju petorku izabrana još Dora Ivančan.

U konkurenciji 2007. godišta, prvo mjesto osvojila je ekipa ŽRK Zrinski Čakovec, drugo mjesto pripalo je ekipi ŽRK Dubica, a treća je bila ekipa RK Garešnica. Bijeli tim đurđevačkih rukometašica završio je na 4. mjestu, dok je rozni tim bio posljednji.

Na turniru su, osim Đurđevčanki, sudjelovale ekipe iz Karlovca, Rugvice, Čazme, Čakovca, Garešnice, Virovitice, Križevaca, Koprivnice i Kozarske Dubice (BiH).

RK Đurđevac zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji turnira te pomogli da se ovaj turnir održi.