Uz pozdrav proljeću obilježen i Dan narcisa


Subota, 25. ožujka 2017.

Današnje sunčano prijepopodne brojni su građani iskoristili za šetnju Trgom sv. Jurja gdje su učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana po prvi puta održali svoju tradicionalnu školsku priredbu Pozdrav proljeću.

Pozdravu proljeća pridružili su se i brojni roditelji, prijatelji i gosti koji su uživali u pjesmi, plesu, scenskom nastupu i krasnoslovlju s kojima su se predstavili učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, polaznici Male škole Dječjeg vrtića Maslačak, te učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić. Održana je i mala eko-revija gdje su učenici pokazali svoju kreativnost u izradi odjevnih predmeta od recikliranog materijala.

Danas je obilježen i Dan narcisa, humanitarna akcija kojom se cvijećem simbolizira borba protiv raka dojke, a prigodnom prodajom narcisa nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu.

Humanitarnu akciju u Đurđevcu organizirala je i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac koji su prodavajući svoje kreativne uratke, prikupljena sredstava donirali upravo za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

Uz narcise članice Udruge dijelile su edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Akciju su uz brojne građane kupnjom narcisa podržali i gradonačelnik Željko Lacković, te ravnatelj Osnovne škole Hrvoje Janči.