Večer matematike u vrtiću: djeca i roditelji su složni da matematika ipak može biti zabavna


Srijeda, 11. prosinca 2019.

Dječji vrtić Maslačak obilježio je Večer matematike, a ovo je već 5. godina da se ovakva aktivnost provodi u vrtiću.

Večer matematike kao projekt Hrvatskog matematičkog društva potiče izgradnju pozitivnog stava prema matematici.  Kroz zabavne aktivnosti koje su pripremile odgojiteljice, djeca su sa roditeljima rješavala razne matematičke probleme: nastavi niz brojeva; brojimo do 5, 10, 20; zbrajanje i oduzimanje.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Djeca su zajedno sa svojim roditeljima u Večeri matematike obilazila matematičke stanice i prema željama birala aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima bili su im dostupni na svakoj stanici, a kada su zapeli u pomoć su im priskočile tete.

Svi zajedno zaključili su kako ipak matematika može biti i zabavna. Bila je to izvrsna prilika za obiteljsko druženje, a djeca i njihovi roditelji otišli su kući s osmijesima na licima uz napomenu da će svakako sudjelovati i sljedeće godine.