Večer matematike u vrtiću i školi: djeca i roditelji su složni da matematika ipak može biti zabavna


Srijeda, 12. prosinca 2018.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava djece prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Čari matematike osim vrtićarca u Dječjem vrtiću Maslačak otkrivali su i učenici prvih, četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana. Djeca su zajedno sa svojim roditeljima u Večeri matematike obilazila matematičke stanice i prema željama birala aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima bli su im dostupni na svakoj stanici, a kada su zapeli u pomoć su im priskočili učitelji i tete.

Svi zajedno zaključili su kako ipak matematika može biti i zabavna. Bila je to izvrsna prilika za obiteljsko druženje, a djeca i njihovi roditelji otišli su kući s osmijesima na licima uz napomenu da će svakako sudjelovati i sljedeće godine.