Veliki međunarodni uspjeh đurđevačke saksofonistice Lane Ovnić: Lana laureat na Međunarodnom festivalu u Novom Sadu


Petak, 29. ožujka 2024.

Lana Ovnić, 16-to godišnja Đurđevčanka, članica Puhačkoga orkestra DVD-a Đurđevac i učenica drugog razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu, na Međunarodnom festivalu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u disciplini saksofon u III kategorije, odnijela je pobjedu u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 bodova i tako postala laureat svoje kategorije.

-Mnogo je truda i odricanja, ali kad mi ovakva jedna nagrada stigne u ruke, znam da je bilo vrijedno - ističe Lana i dodaje da joj je u planu upisati Muzičku akademiju i svoj život posvetiti glazbi.

Važno je naglasiti da je Lana svoje osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završila u Umjetničkoj školi F. Pintarić Koprivnica, točnije u Područnom odjelu u Đurđevcu, gdje je također vrlo uspješno sudjelovala na brojnim natjecanjima i redovito bila nagrađivana I. i II. nagradama. Uz to dodatno se usavršavala na raznim seminarima i masterclassovima kod vodećih hrvatskih i europskih saksofonista. U veljači ove godine bila je pozvana da kao aktivna članica sudjeluje u Međunarodnom orkestru saksofonista ADA na VIII. festivalu AS održanom na Bledu u Sloveniji.

Ovu mladu i talentiranu đurđevačku glazbenicu njeni sugrađani redovno mogu vidjeti za izvrsnih koncertnih nastupa Puhačkoga orkestra DVD-a Đurđevac s kojim nastupa i izvan njega, a svojim sviranjem na saksofonu zasigurno pridonosi njihovim uspjesima i pobjedama na natjecanjima.

Poželimo joj još puna glazbenih nagrada i čestitke na upravo osvojenoj!