Veliki teniski vikend u Đurđevcu


Srijeda, 21. lipnja 2017.

Teniski klub Đurđevac je prošli vikend bio domaćin turnirima iz kalendara TSSH u kategorijama 8 i 10 godina u subotu te su po prvi put organizirali i narančasti turnir do 9 godina. S obzirom na nezgodan termin, odaziv je bio više nego odličan. Nastupilo je preko 60 natjecatelja iz regije Sjeverozapadna Hrvatska.

U najvažnijem turniru do 10 godina svoj najbolji rezultat je ostvario Juraj Šklebar. On je nakon serije od 4 pobjede zaustavljen u finalu od  Daruvarčana Dejana Radojevića. Također svoj najbolji rezultat je ostvarila i Mia Robotić. Ona je kao najmlađa natjecateljica među djevojčicama uspjela osvojiti srebrnu grupu, drugu najjaču grupu u razigravanju. Prvo mjesto u zlatnoj skupini pripalo je Luciji Vidović iz Čakovca.

Nastupili su još i Lucijan Lacković koji je po prvi puta ušao u srebrnu grupu i igrao polufinale, te Marin Đapa, Damian Galjer i Ivan Jerbić. Vrlo značajno je da su svi imali barem po jednu pobjedu na turniru.

Do 8 godina nastupilo je 7 naših najmlađih natjecatelja. U tri grupe po 6 natjecatelja, naši su igrači odnijeli prva mjesta u svojim grupama. Iva Kovačić, Lucian Lacković i Mia Robotić odnijeli su prva mjesta, Mateo Litvić je bio drugi te Nika Janković treća a još su nastupili i Marin Đapa i Hrvoje Baltić i opet su svi odnijeli barem po jednu pobjedu.

U nedjelju na narančastom turniru nastupilo je 8 naših tenisača. U zlatnu, najjaču grupu  probila su se 3 domaća igrača, a pobjednik turnira je bio Lucian Lacković, dok je Ivan Jerbić bio drugi, a Filip Tomrlin treći. Još su nastupili Mirna i Marin Đapa, Dominik Mehkek, Karlo Litvić i Damian Galjer.