Cabaret Vla, vla, vlajland dolazi u Đurđevac


Četvrtak, 30. rujna 2021.

Gradska knjižnica Đurđevac i Turistička zajednica grada Đurđevca organiziraju kazališnu predstavu - Cabaret Vla Vla Vlajland koja će se održati 2. listopada 2021. godine u Domu kulture Đurđevac s početkom u 20,00 sati.

Vla-vla-Vlajland cabaret nova je predstava kazališta Moruzgva koja je, zapravo, nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret Preko veze. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju.

Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna koju će ovog puta utjeloviti poznata kazališna glumica, Ecija Ojdanić

Ulaznice po cijeni od 25,00 kn možete kupiti u Restoranu i pivnici Stari grad Đurđevac.