Vodene aktivnosti Jagodica za vrijeme ljetnih vrućina u Dječjem vrtiću Maslačak


Srijeda, 10. srpanj 2019.

Iako neki teško podnose ove ljetne vrućine mališani u jaslicama u Dječjem vrtiću Maslačak vrućine su iskoristili za kreativne radionice i aktivnosti.

Većinu dana provode vani igrajući se u pijesku, a sa bosim nogama istražuju razne podloge. Najzanimljivije im je ipak istraživati vodu.

Djeca su naučila da se je prije izlaska na sunce potrebno namazati kremom za zaštitu od sunca pa onda kremom mažu jedni druge što im je uvijek jako zabavno. Naravno, kombinacija pijeska i vode često završi vrlo zanimljivo pa se ponekad prije povratka u grupu mališani moraju i tuširati.

Kroz tjedan dana puno su naučili i o morskim životinjama kroz razne slikovnice i gumene životinje koje donose prijatelji iz grupe. Odgojiteljice su im napravile i razne didaktičke igre kao što su “dodaj ribici trbuh”, “nahrani morskog psa”, ribice po veličini te pecanje koje je djeci stvaralo najveće probleme pa su na kraju odlučili ribice loviti rukama.

Zajedničkim snagama uredili su prozor sobe sa crtežima gdje su temperom oslikali more i sunce, a razne morske prijatelje naslikali su vodenim bojama.

Vodene aktivnosti nisu još gotove, zato Jagodice pozivaju sve da ih prate preko službenih stranica vrtića.